Roger Federer: Sveitsiläinen tähti saa vuoden 2018 Stuttgart Open -voiman ennen ruohon palautusta

Sveitsiläinen ikoni ei ole pelannut sen jälkeen, kun hän oli hämmästynyt Miami Open -tappionsa Thanasi Kokkinakisille, mutta ohitti jälleen savikenttäkauden keskittyäkseen täydellisesti ruohotapahtumiin.

Federer pelaa ensimmäisen ottelunsa lähes neljän kuukauden aikana Mercedes Cupissa, joka alkaa ensi maanantaina (11. kesäkuuta) huippupelaajana.

Maailman nro 2 on kiistaton suosikki ATP 250 -tapahtumassa ja hänen mahdollisuutensa tehdä niin on lisätty merkittävästi.

Tämä johtuu siitä, että Hyeon Chung, David Ferrer ja Marco Cecchinato ovat kaikki vetäytyneet Saksan turnauksesta, ja heidän tilalleen tulevat Maximilian Marterer, Mirza Basic ja Denis Istomin.

ATP Next Gen -finaalien mestari Chung - sija 19 - ja 41 sijalla oleva Ferrer olisi istutettu Tennis Club Weissenhofiin.

Roger Federer

Roger Federer hävisi avausottelunsa Stuttgartissa vuosi sitten (Kuva: GETTY)

ATP Rankings: Kuka on miesten sinkkujen maailma nro 1?

Ti 12. kesäkuuta 2018

Express Sport kulkee nykyisten ATP -miesten kaksinpelin sijoitusten läpi - kuka on maailman ykkönen?

Toista diaesitys John IsnerAFP/Getty Images 1/10

10. John Isner - 3070 pistettä

Etelä -korealainen Chung - joka saavutti Australian avoimen välierän aiemmin tänä vuonna 0 ei ole pelannut Madridin avointen jälkeen.

Ferrer, vuoden 2006 voittaja Stuttgartissa, kun tapahtuma järjestettiin savikentillä, on päättänyt ohittaa turnauksen kaatuttuaan Roland Garrosissa sijalle 155 Jaume Munar ensimmäisellä kierroksella.

Cecchino oli yllätys menestystarina Ranskan pääkaupungissa, joka voitti David Goffinin ja Novak Djokovicin matkalla välieriin-missä italialainen hävisi Dominic Thiemille, joka kohtaa Rafael Nadalin huomenna finaalissa (klo 14).

Mutta hän on myös päättänyt nauttia viikon tauosta, kun kenttä näyttää nyt hieman helpommalta Federerille.

Ilmoitettuaan päätöksestään pelata Stuttgartissa viime kuussa Federer sanoi Facebookin kautta: ”Olen innoissani saadessani ilmoittaa, että tulen takaisin Saksaan Mercedes Cupille kesäkuussa. Odotan innolla Stuttgartin nurmikentillä! '

Hyeon Chung

Tuleva tennistähti Hyeon Chung on vetäytynyt ulos (Kuva: GETTY)

Marco Cecchinato

Ranskan avointen yllätys Marco Cecchinato ei myöskään osallistu Saksassa (Kuva: GETTY)

36-vuotias toivoo voittavansa 98. single-tittelinsä, mutta hän joutuu kilpailemaan hallitsevan mestarin Lucas Pouillen sekä muiden sijoittuneiden tulokkaiden Tomas Berdychin, Nick Kyrgiosin, Philipp Kohlschreiberin ja Denis Shapovalovin kanssa.

Federer on pelannut Stuttgartissa kaksi kertaa aiemmin ja hävisi toisella kierroksella viime vuonna Tommy Haasille sen jälkeen, kun välierä voitti Thiemin vuonna 2016.

Hän voitti Halle Openin ja Wimbledonin viime vuoden ruohonäyttelyssä ja hänellä on yhteensä 17 voittoa nurmikolla, voittanut 164 ATP Tour -ottelua pinnalla ja hävinnyt 24.

Hänen aikataulunsa mukaan hän palaa Hallelle, jossa hän aikoo säilyttää tittelin ja ansaita ennätyksen kymmenennen menestyksen ennen vuoden kolmatta Grand Slam -turnausta All-England Clubissa Lontoossa.